Ont i nacken

Ont i nacken

Att ha ont i nacken är väldigt vanligt och de flesta drabbas någon gång i livet. Nacksmärta kan ha många olika orsaker och symtomen vid olika typer av nackbesvär kan vara ganska lika. Däremot kan behandlingen för olika diagnoser vara väldigt olika. 

Det är därför viktigt med en noggrann undersökning och diagnos för att finna orsaken så det går att ge den bästa behandlingen. I de allra flesta fall kan en diagnos ställas genom patientens symptombeskrivning men ibland behövs kompletterande tester eller ytterligare undersökning som tex röntgen eller magnetkamera.Behandling vid ont i nacken

Beroende på diagnosen och den underliggande orsaken krävs olika typer av behandling. Ofta räcker det med egenvård när du har ont i nacken, som att förändra sin ergonomi på jobbet eller att göra enkla övningar några gånger varje dag. Ibland behövs mer avancerad rehabiliteringsträning eller manuell behandling som kiropraktisk justering. I ovanliga fall behövs kirurgi vid nacksmärta.

Nästan alltid är en kombination av behandlingsmetoder det mest effektiva. Egenträning och ergonomiråd är ofta det första steget medan justering av lederna i nacken kan vara det viktigaste för att snabbt bli smärtfri och förbättra förutsättningarna för god funktion.

Hos oss arbetar vi alltid med en kombination av metoder och fokuserar på den som är mest lämplig för dina besvär när du har ont i nacken.